17 July, 2017
Huuraccommodaties op campings zijn sterk geëvolueerd? Camping biedt een 30 tal toercaravans te huur aan

Probeer eens een toercaravan uit op de camping.

Huuraccommodaties op campings zijn de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Enerzijds zijn de ingerichte familietenten, stacaravans en chalets die door touroperators zoals onder meer Vacansoleil, Eurocamp en Suncamp te huur aangeboden worden. Toen glamping (‘glamorous camping’) een aantal jaren geleden op de proppen kwam, was de toon gezet voor kamperen met meer luxe en comfort van een andere soort, nu eens in een bijzondere sfeer, een andere keer in een aparte accommodatie en soms had die al lang niets meer met kamperen te maken. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk…Een hele resem nieuwe kampeernamen en -vormen deed zijn intrede: gaande van de glamptent, lodgetent, airlodge, beachlodge, woodlodge en safaritent, over de boomhut, druppeltent of de boompit, tipi en Yurt tot kampeervat, pipowagen, sphair, pod, zigeunerwagen …

Ook kamperen met eigen kampeermiddel zit weer in de lift. Wie zijn zinnen heeft gezet op een motorhome of caravan gaat doorgaans niet over één nacht ijs, want er komt toch een serieuze investering bij kijken. Overweeg je de aanschaf van een motorhome, dan krijg je meestal de goede raad mee om er eerst een te huren en daarvoor kan je bij heel wat motorhomebedrijven terecht. Anders is het gesteld met wie eerst een toercaravan wil huren vooraleer tot een aankoop te beslissen. Wie ooit een stacaravan huurde, heeft geen goede vergelijkingsbasis met een toercaravan, want in deze laatste leef je op een relatief kleine oppervlakte en dat is toch wel wennen. Camping Hof Biggen in het Sauerland (D) speelt handig in op dit gat in de markt en biedt een 30-tal Knaus-toercaravans te huur aan, compleet uitgerust met kook- en eetgerei, kussens en beddegoed en voorzien van een voortent inclusief campingmeubilair. Dat kan al voor een minimumverblijf van twee nachten.

Wie ooit een caravan had en nog eens de sfeer van weleer wil proeven, zal misschien geneigd zijnom eens op het aanbod van Camping Hof Biggen in te pikken.

info Campingplatz Hof Biggen  biggen.de

 

Met dank aan redacteur magazine Kampeertoerist een uitgave van de Vlaamse Kampeer Toeristen (VKT)

Adverteren in "de Kampeertoerist" officiële maandblad van de Vlaamse Kampeer Toeristen vzw (VKT) ? klik voor meer info en advertentietarieven.

Nieuwsoverzicht