13 January, 2018
109 campings in Europa zijn ADAC superplatz 2018 hiervan zijn er 17 Nederlandse campings. ( in 2017 waren het er 113 waarvan 16 Nederlandse campings)

 

De ADAC-inspecteurs rijden jaarlijks meer dan 100.000 kilometer om een ​​persoonlijke indruk te krijgen van de campings in Europa en om hun oordeel te geven. Zo’n 300 individuele informatie stroomt vervolgens naar de ADAC Campinggids, de actuele uitgave 2018 is op de CMT te Stuttgard op 12 januari 2018 gepresenteerd.

Met hun indrukken maken de inspecteurs het mogelijk om de ruimtes in een 5-sterrenstelsel te waarderen om over tien gebieden te classificeren: aantal en kwaliteit van sanitaire voorzieningen, grootte, uitrusting, verzorging en inrichting van de camping, winkelen en gastronomie, vrijetijdsactiviteiten en zwemmen.

De evaluatiecriteria worden regelmatig aangepast aan de huidige trends en ontwikkelingen. Pictogrammen verklaren onder meer voor welke doelgroepen een plaats bijzonder geschikt is: bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen, camperbestuurders of winterkampeerders.

109 plaatsen in Europa bereikten de topaanbeveling “5 sterren” in de huidige ADAC Campinggids 2018 (2 volumes: Duitsland / Noord-Europa en Zuid-Europa) en werden uitgereikt op de ADAC Campinggala in CMT te Stuttgart.

Dr. Carsten C. Hübner, Managing Director van ADAC Verlag GmbH: “Camping is erg in trek, de vraag neemt voortdurend toe en tegelijkertijd het niveau van verwachtingen van vakantiegangers. Hoge kwaliteit op alle gebieden, evenals perfect op maat gemaakte aanbiedingen voor verschillende doelgroepen zijn vereist. Het is belangrijk voor de hele campingindustrie om de service voor de gasten in stand te houden en te blijven verbeteren. ”

Camping Plaats Provincie
Camping De Paal Bergeijk Noord-Brabant
Camping TerSpegelt Eersel Noord-Brabant
Camping De Leistert Roggel Limburg
Recr.centrum De Schatberg Sevenum Limburg
Vak.park Leukermeer Well Limburg
Camping De Kleine Wolf Stegeren Overijssel
Vrijetijdspark Beerze Bulten Beerze Overijssel
Camping De Papillon Denekamp Overijssel
Camping De Wildhoeve Emst Gelderland
Marveld Recreatie Groenlo Gelderland
Vak.park De Twee Bruggen Winterswijk Gelderland
Ardoercamping Westhove Aagtekerke Zeeland
Ardoercamping Julianahoeve Renesse Zeeland
Vak.park Hunzedal Borger Drenthe
Vak.centrum De Fruithof Klijndijk Drenthe
Vak.park De Krim Cocksdorp Texel (Noord Holland)
Landal Esonstad Anjum Friesland

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht