Adverteren in campinggidsen en kampeermagazines

Campinggidsen zijn de belangrijkste en meest gebruikte informatiebronnen voor de kampeerders, ondanks de steeds oprukkende informatiegolf op Internet en andere nieuwe media, houden de campinggidsen zich staande op deze markt, men ziet ook een verschuiving van de campinggidsen naar bepaalde doelgroepen.

Al overtuigd? Neem direct contact met ons op!

Campertijd Magazine voor de motorhomefan

Campertijd is een nieuw magazine van Pasar Kamperen, speciaal gericht op de motorhomefan. Ook steeds meer Vlamingen kamperen met de camper. De verkoop van campers stijgt nog steeds. Dus vond Pasar (v/h Vakantiegenoegens) het hoog tijd om een nieuw magazine lanceren. De eerste editie eind mei 2017 was een promo-editie waar Pasar kamperen sterk mee uitpakte naar hun kamperende leden.

Taal: Nederlands

Oplage: 10.000 exemplaren
Verschijnt: 2 x per jaar in 2017 - in 2018 4 x per jaar
Meer informatie en tarieven

Glamping, Lifestyle in de natuur

Glamping een magazine in de glamping cultuur. Niet alleen op 4 & 5 sterren campings maar ook kleine landelijk gelegen campings, kindvriendelijke campings, kamperen bij de boer of op een vakantieresort.

Taal: Duits

Oplage: 33.000 exemplaren
Verschijnt: 2 x per jaar
Meer informatie en tarieven

ANWB Campinggids kleine campings

De kampeerder die houdt van rust en charme van een kleinschalige camping kan zijn hart ophalen aan de speciale gids Kleine Campings. Deze gids wijst de weg naar kleinschalige campings waar de beleving van rust en natuur voorop staan. De overzichtelijke gids bevat m.i.v. 2017 op verzoek van velen een selectie van campings met maximaal 60 plaatsen (was 40). Deze is daarom dikker dan ooit: er worden nu zo’n 2.200 kleine
campings uit 20 Europese landen beschreven.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland, België
Oplage: 10.000 exemplaren
Verschijnt: jaarlijks in januari
Meer informatie en tarieven

ANWB Voordeel campinggids

De ANWB Voordeel campinggids is een handzame gids die overzicht biedt aan 3.000 campings en huuraccommodaties. In de ANWB Campinggids staan alle erkende campings. Dat zijn alle campings die bij de onafhankelijke inspectie drie sterren of hoger scoorden. Voor heel Europa is er naast ANWB Campinggids (3.000 campings), de ANWB Campinggids “Kleine campings” (2.200 campings) en de ANWB campinggids “Campings onderweg” (1.100 campings incl. 300 camperplaatsen in 17 landen). Extra 9.000 campings in de ANWB Camping App. Uw camping mag hierin uiteraard niet ontbreken.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland, België
Oplage: 330.000 exemplaren
Verschijnt: jaarlijks in januari
Meer informatie en tarieven

ANWB Go Camping

Speciaal voor jonge gezinnen van luxueus kamperen, is er de ANWB Go Campng. In deze mooie glossy over de beste campings of kampeervakanties straal uw boodschap extra stijl uit. De crossmediale doorvertaling naar anwb.nl/kamperen maakt het bereik bovendien ongekend hoog.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland, België
Oplage: 250.000 exemplaren
Verschijnt: 2x per jaar Februari en n.n.b.
Meer informatie en tarieven

Kampeer & Caravan Kampioen dé KCK

De KCK kenmerkt zich door overzichtelijk vormgegeven artikelen over kamperen in de breedste zin van het woord. Belangrijke aandachtspunten in de redactie zijn: kampeertoerisme in binnen- en buitenland, informatie plus nieuws over technische zaken gericht op kampeerartikelen

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland, België
Oplage: 57.469 exemplaren
Verschijnt: Maandelijks (11 x per jaar)
Meer informatie en tarieven

Alan Rogers Selected sites 2018

Speciale uitgave 50e verjaardag. De Caravan & Motorhome Club CAMC (voorheen The Caravan Club) brengt een speciale gids uit om de 50e verjaardag van de Naam Alan Rogers te herdenken.

Taal: Engels
Verkrijgbaar in: Engeland
Oplage: Deze speciale editie 25.000 ex.
Verschijnt: januari
Meer informatie en tarieven

ADAC Camping Caravaning Fuhrer – Nord

De ADAC Campingführer is met afstand de meest gebruikte campinggids in Europa en geldt als het naslagwerk voor de kampeerders
De verspreiding is niet beperkt tot Duitsland maar ook kampeerders uit onder andere Zwitserland, Nederland, Oostenrijk, Denemarken en Oost-Europeanen maken gebruik van de ADAC campingführer. De ADAC heeft een grote reputatie en bekendheid bij de kampeerders in Europa. Om te adverteren moet men redactioneel zijn vermeld, dus uw camping moet zijn geïnspecteerd en goedgekeurd door/namens de ADAC. Campings die niet zijn geïnspecteerd maar voldoen aan de basisvereisten van de ADAC, kunnen een advertentie plaatsen, die wordt geplaatst achter de ingedeelde regio, zonder redactionele vermelding

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland, Oostenrijk
Oplage: 100.000
Verschijnt: Jaarlijks (Januari)
Meer informatie en tarieven

Reisemobil-International

Het magazine voor het mobiele vakantieplezier. De rubriek “Willkommen im Campingurlaub” is speciaal voor de campings ontwikkeld.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland
Oplage: 95.657
Verschijnt: Maandelijks
Meer informatie en tarieven

Premiumweergave op Camping.Info

Krijg de status van Premium camping op camping.info en profiteer van de uitgebreide presentatie op alle niveau’s. Meer kampeerders op uw pagina’s daardoor meer gasten op uw camping.

Taal: Oproepbaar in meer dan 25 Europese talen, ook kunt u uw informatie in die talen plaatsen.

Oplage: Bezoekers in 2016: 13.380.626, waarvan 7.615.069 verschillende gebruikers met 39.798.257 page views. In het eerste halfjaar van 2017 zijn er 14,12% meer sessies, 8,31% meer gebruikers en 15,75% meer pagina’s weergegeven dan in dezelfde periode in 2016. Begin juli 2017 zochten dagelijks zo’n 70.000 kampeerders op Camping.info naar campings.
Verschijnt: Op camping.info. januari 2015 meer dan 24.800 campingvermeldingen
Meer informatie en tarieven

Camping, Cars & Caravans

Magazine voor de kampeerder of die het wil worden. De rubriek “Willkommen im Campingurlaub” is speciaal voor de campings ontwikkeld. Op de site www.camping-carscaravans.de maakt men gebruik van camping.info zoekmachine.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland
Oplage: 52.000
Verschijnt: Maandelijks (ook voor abonnees buiten Duitsland)
Meer informatie en tarieven

ECC Europa Camping & Caravaning

De ECC Campingführer heeft een attractieve outfit waarin meer dan 5500 campings met een classificatie van 1 tot 5 tenten (▲▲▲▲▲) uit 35 landen zijn beschreven, duidelijk en overzichtelijk, met gps coordinaten zelfs de afstand tot de bushalte is vermeld. Daardoor zeer geliefd bij de stads toeristen en de bezitters/gebruikers van een Camper.

Taal: Duits, pictogramverklaringen in 10 verschillende talen
Verkrijgbaar in: Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Polen, Tsjechië, Hongarije
Oplage: 80.000 gepland
Verschijnt: Jaarlijks (Januari)
Meer informatie en tarieven

ADAC Freizeit Mobil

ADAC Freizeit Mobil wordt als supplement voor de kampeerder 2x per jaar (september en januari) gevoegd bij het ADAC magazine ADAC Motorwelt.
Een derde van de 1,2 miljoen ADAC-kampeerders is geabonneerd op ADAC Freizeit Mobil.
Voor de abonnees is dit tijdschrift de sleutel tot actuele informatie over hun hobby.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland
Oplage: 380.000
Verschijnt: 2x per jaar septembernr. in augustus en januarinr. in december als supplement bij ADAC Motorwelt
Meer informatie en tarieven

Internationale campinggids Koninklijke Belgische Touring Club

Ook dit jaar bevat de Internationale campinggids weer een selectie van kampeerterreinen in België en buitenland. Verder vindt u in de gids veel toeristische en praktische informatie. De gids is onmisbaar om in Europa aangename vakanties door te brengen in campings van goede kwaliteit. De kampeerder zal de campings, die in de gids staan vermeld, herkennen aan het Touring-aanbevelingsbord.

Taal: Nederlands / Frans
Verkrijgbaar in: België
Oplage: 15.000
Verschijnt: Jaarlijks (maart)
Meer informatie en tarieven

Pasar

Pasar Magazine is het toeristisch magazine en ledenblad van de gelijknamige organisatie Pasar (voorheen Vakantiegenoegens)
Pasar leden zijn actieve leden met uitgesproken interesse voor reizen, wandelen, fietsen en cultuur.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland, België
Oplage: 41.859 ex
Verschijnt: 11 nummers per jaar. 3x de Pasar tripgids met ledenvoordelen, als bijlage bij het Pasar magazine in april – juli/augustus en november.
Meer informatie en tarieven

De Kampeertoerist

Kampeertoerist is het officiële maandblad van “Vlaamse Kampeertoeristen vzw” kortweg VKT , de
eerste en grootste kampeervereniging in Vlaanderen.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: België
Oplage: 10.000
Verschijnt: 11x per jaar, niet in augustus (ook voor abonnees buiten België)
Meer informatie en tarieven

Campér med fordele

De DCU (Dansk Camping Union), officiële Deense Federatie camping-caravaning is de grootste en belangrijkste campingorganisatie in Denemarken. De campingbogen heeft een sterke distributie in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. De Scandinaviërs hebben 8 weken jaarlijkse vakantie, de schoolvakanties beginnen 1/2 juni, ideale doelgroep? voordat het hoogseizoen begint. Naast de DCU campingbogen is er naast website dcu.dk ook de Online campingführer iCamp waarin alle adverteerders in de DCU een gratis weblink krijgen. Niet adverteerders kunnen een Weblink separaat reserveren.

Taal: Deens
Verkrijgbaar in: Scandinavië
Oplage: 50.000
Verschijnt: Jaarlijks (januari)
Meer informatie en tarieven

ADAC Stellplatzführer Deutschland – Europa

De verkoop van campers zit de laatste jaren fors in de lift met als gevolg dat steeds meer “buitenlandse” bezoekers voor korte trips of vakanties ook Nederland bezoeken.

In de ADAC Stellplatzführer (ADAC spf) is informatie opgenomen over meer dan 4500 camperterreinen in zo’n 37 populaire vakantielanden in Europa.

De variatie van de opgenomen camperplaatsen is groot. In de ADAC spf treft men alles aan, van een eenvoudige standplaats op een parkeerplaats tot camperplaatsen al dan niet voor de poort van een camping met alle bijbehorende voorzieningen.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Polen, Tsjechië
Oplage: 60.000
Verschijnt: Jaarlijks in november
Meer informatie en tarieven

Camping-Revue (Oostenrijks)

Campingbeschrijvingen om te bewaren, technische tips informatie over vrije tijd en vakanties, kortom alles over kamperen.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Oostenrijk
Oplage: 17.125
Verschijnt: 6x per jaar (jan, mrt, mei, juni, aug, okt) ook voor abonnees buiten Oostenrijk
Meer informatie en tarieven

Pasar Kamperen

Pasar is de grootste kampeerorganisatie in België (Vlaanderen). Pasar heeft een uitgebreid aanbod aan kampeerinformatie, dienstverlening en kampeervoordelen. Op pasar.be/kamperen lees je alles over het reilen en zeilen van kamperen. Via Pasar bereik je dus een kampeerpubliek bij uitstek

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland, België
Oplage: 45.000 incl. de overdruks voor de kampeermarkt en evenementen
Meer informatie en tarieven

FKK Reiseführer Europa

Reisgids voor naturisten met uitvoerige beschrijving van 500 FKK campings, clubterreinen en FKK stranden in 19 landen.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland
Oplage: 20.000
Verschijnt: December
Meer informatie en tarieven

DCC Deutscher Camping-Club

Ondanks de duidelijke overmacht van de ADAC, zijn er nog voldoende kampeerders die men niet over het hoofd kan zien. De overgrote meerderheid van de leden van de DCC, zijn gepensioneerde Duitsers, deze gids is een ideaal promotiemiddel om deze kampeerders te bereiken voor het laagseizoen. Een pluspunt voor de kampeerder, in deze gids de DCC-Campingführer is zoals bij de ECC, (Europa Camping & Caravaning) geheel Europa in één band.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland, Oostenrijk
Oplage: 100.000
Verschijnt: Jaarlijks (Januari)
Meer informatie en tarieven

ACSI campinggidsen Europa en Benelux

Campingspecialist ACSI, een Nederlands bedrijf, is wereldwijd actief op het gebied van o.a het verschaffen van campinginformatie. ACSI is onderverdeeld in ASCI Publishing (campinggidsen, camping dvd’s en CampingCard ACSI) en ACSI Tour-operating (ACSI Kampeerreizen en Suncamp holidays). Wilt u op een eenvoudige manier uw doelgroep bereiken om uw product aan te prijzen?
Er is een Benelux gids in het Nederlands en een Europagids in het Nederlands en in het Duits.

Taal: Nederlands en Duits
Verkrijgbaar in: Nederland, België, Duitsland
Oplage: Benelux: 16.000. Europa 2 delen: 45.000. Campingführer Europa: 21.000. Campingführer Deutschland: 15.000.
Verschijnt: Jaarlijks (januari)
Meer informatie en tarieven

Guide Bel-Air

De gids bestaat al sinds 1936 en heeft sinds enige jaren ook een Europese gids met daarin opgenomen de landen Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Italië, Portugal, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en Frankrijk.

Taal: Frans
Verkrijgbaar in: Frankrijk
Oplage: 40.000
Verschijnt: Januari
Meer informatie en tarieven

Guia de la FECC (Spaans) + Guia de la FCCC (Catalaans)

De verspreiding van de Guia camping FECC (Federación Española de Clubes Campistas) in Spanje wordt naast de gratis verstrekking aan de leden van de FECC ook verkocht in vele boekwinkels en kiosken in Spanje. Naast Spanje wordt de FECC ook massaal verdeeld in Portugal. De Guia camping FCCC (Federació Catalana de Clubs Campistes) heeft ezelfde inhoud als de Guia FECC, het verschil zit in de taal Catalaans vs Spaans. Ook deze gids wordt gratis verstrekt aan de leden van FCCC. Ook wordt hij verkocht in kiosken en boekwinkels in Catalonië, Valencia, de Balearen en in Roussillon (Zuid-Frankrijk).

Taal: Spaans en Catalaans
Verkrijgbaar in: Spanje
Oplage: Beide uitgaven hebben een gezamenlijke oplage van 95.000
Verschijnt: Jaarlijks (Januari)
Meer informatie en tarieven

The Caravan & Motorhome Club guide “Touring Europe”

De CAMC heeft meer dan één miljoen families als lid, die eigenaar zijn van meer dan 497.000 caravans en campers (73% caravans en 27% campers). De meeste Britse kampeerders die een camping in Europa bezoeken zijn lid van the CAMC, zij genieten aanzienlijke kortingen bij het nemen van een “ferry” naar het vaste land.

Taal: Engels
Verkrijgbaar in: Engeland
Oplage: 95.000
Verschijnt: Jaarlijks (december)
Meer informatie en tarieven

Caravannen – Alles wat de caravanner boeit

Caravannen is een full colour glossy vrijetijdsmagazine, voor de kampeerder die op zoek is naar o.a. een toercaravan, inhoud van caravantests, campings en parken, praktische tips in en rond de caravan.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland
Oplage: 39.800 (abonnementen en losse verkoop)
Verschijnt: 4 x per jaar (mrt – apr – sep en nov)
Meer informatie en tarieven

Het 2e Huis + Glamping

In het informatiemagazine alles over stacaravans, Lodges, chalets en recreatiebungalows voor kopers, bezitters of liefhebbers hiervan.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland
Oplage: 14.000 (abonnementen en losse verkoop)
Verschijnt: 5 x per jaar (feb – mei – juli – sep en dec)
Meer informatie en tarieven

Vakantiekriebels & vrije tijd

Magazine voor de kampeer-, caravan- en camperrecreant. Het magazine wordt gepromoot op de diverse beurzen. Rondom de caravana en de kampeerbeurs in sept te Utrecht verschijnen de uitgaves jan en sept

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland
Oplage: 17.500
Verschijnt: 5x per jaar + jaaruitgave (jan, apr, juni, sept, nov, de jaaruitgave in dec) (ook voor abonnees buiten Nederland)
Meer informatie en tarieven

Campervaria Krant

Campervaria biedt de lezers een schat aan informatie over boeiende en actuele camperthema’s. Alles wat belangrijk is voor deze groeiende groep camperaars passeert de revue.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland
Oplage: 20.000 ex
Verschijnt: 4 x per jaar incl Campervaria Modellenwijzer (jan, mei, sept. en dec)
Meer informatie en tarieven

Kampeerwereld (Camping & Loisirs)

Kampeerwereld en zijn Franse tegenhanger Camping & Loisirs is een informatief magazine dat zowel in het Nederlands als in het Frans verschijnt en waar iedere kampeerder zich terugvindt.

Taal: Nederlands / Frans
Verkrijgbaar in: België
Oplage: 25.000 (60% NL - 40% FR)
Verschijnt: 4x per jaar (jan, apr, juli, okt) (ook voor abonnees buiten België)
Meer informatie en tarieven

Recreactie, hét vakblad voor de ondernemer in de recreatiesector

Recreactie is het vakblad van RECRON, vereniging van Recreatieondernemers Nederland. Het magazine wordt verspreid in alle sectoren van de dag.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: Nederland
Oplage: 5.200
Verschijnt: 11x per jaar
Meer informatie en tarieven

Recrea-Magazine, vakblad voor de recreatieondernemers.

Recread ( federatie van recreatieondernemers) geeft het vakblad Recrea-Magazine uit. Hiermee willen zij iedereen die met de recreatiesector te maken heeft, informeren over de actualiteit, trends en evoluties binnen de recreatiesector.

Taal: Nederlands
Verkrijgbaar in: België
Oplage: 700
Verschijnt: Twee-maandelijks (12 á 20 pagina’s per nummer) Februari, april, juni, augustus, oktober en december
Meer informatie en tarieven

Campingimpulse, das Manager-Magazine für innovative Camping-Unternehmer

CampingImpulse is er voor de campingeigenaren en -beheerders. Zij halen uit CampingImpulse gegevens die van toepassing zijn bij de te nemen beslissingen over nagenoeg alle thema’s.

Taal: Duits
Verkrijgbaar in: Duitsland
Oplage: 1.700
Verschijnt: 6x per jaar (febr, apr, juni, aug, okt, dec)
Meer informatie en tarieven

L’OT, l’officiel des terrains de campings

Dit magazine dat in 1972 het levenslicht zag geeft antwoord op de vragen/problemen van de (toekomstige) campingbezitter.

Taal: Frans
Verkrijgbaar in: Frankrijk
Oplage: 11.500 (9.000 abonnnees)
Verschijnt: 10x per jaar
Meer informatie en tarieven

Atlanta campeggi Europa

De bekende Italiaanse uitgever DeAgostini combineert m.i.v. 2012 op A4 formaat zijn campinggids met een atlas van 320 pagina’s met zo’n 15.000 campings en ‘n 5000 rustplaatsen.

Taal: Italiaans
Verkrijgbaar in: Italië
Oplage: 50.000
Verschijnt: April
Meer informatie en tarieven

Combinatie Oost-Europa

Deze gidsen zijn een afgeleide van DeAgostini’s Campeggi en zijn bestemd voor kampeerders uit Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije.

Taal: Tsjechisch/Slowaaks/Hongaars/Pools
Verkrijgbaar in: Polen, Tsjechië, Hongarije
Oplage: Pools 35.000, Hongaars 25.000, Tsjech./Slow. 15.000
Verschijnt: April
Meer informatie en tarieven

Alan Rogers: De beste campings in de Benelux + The best campsites in the Benelux

Verschijnt niet meer sinds 2017.


Destinations

Verschijnt niet meer sinds 2017.


CampingLife Campinggids

Verschijnt niet meer sinds 2017.


Alan Rogers: De 101 Beste Campings … The 101 Best Campsites

Verschijnt niet meer sinds 2017.


Alan Rogers die 101 besten Campingplätze für Familien

Verschijnt niet meer sinds 2017.


Alan Rogers 101 beste naturistische familiecampings

Verschijnt niet meer sinds 2017.


AA Camping guide

Verschijnt niet meer sinds 2017.


FDM Camping Guide Europa ism ADAC Verlag

Verschijnt niet meer sinds 2011.


ADAC Marinaführer

Verschijnt niet meer sinds 2013.