19 January, 2017
Camping.info Awards 2017 5 Nederlandse campings in de Europa Top 100

Vorschau_Logo2017_Rahmen_jpg-

 

Stemmen van het publiek, dit zijn de meest geliefde campings in Europa, 110 plaatsen die u zullen inspireren in 2017

De campinggids camping.info, een van de meest toonaangevende in Europa, heeft Europa’s favoriete campings op basis van gastenbeoordelingen samengesteld.

112.591 beoordelingen van 58.139 gasten werden opnieuw gebaseerd op de beproefde formule binnen Camping.info Awards 2017 en verkozen tot de 100 beste Europese campings. De jaarlijks door de online campinggids Camping.info Award is een publieksprijs, dus er is geen jury en geen discretionaire beslissingen. Alleen de beoordelingen van de gasten tellen.

Van de meer dan 23.000 campings is Nederland met 5 campings in de Europa’s TOP 100 vertegenwoordigd.

Plaats 28 Camping Vreehorst – Winterswijk

Plaats 47 Camping Julianahoeve – Renesse

Plaats 57 Recreatiecentrum Ter Spegelt – Eersel

Plaats 78 Strandcamping Groede – Groede

Plaats 90 Camping De Molenhof – Reutum

Topcampings in Europa.

De meest geliefde camping van Europa is gelegen in Oostenrijk. Dit heeft een van Europa’s toonaangevende online campinggids “camping.info” besloten tijdens de jaarlijkse Camping.info Awards in 2017.

Van meer dan 23.000 Europese campings in 44 landen ging plaats 1 naar camping Grubhof (Oostenrijk) gevolgd door Camping Marina di Venezia (Italië) en comfortcamping Schlosshof (Italië).

De beste plaatsen uit 10 andere landen

Daarnaast werden 10 verdere campings toegevoegd op de lijst. Het gaat telkens om de beste campingplaats uit 10 landen, die anders niet in de ranking van de top 100 zouden voorkomen. Daarom zijn er in 2017 ook prijswinnaars uit Albanië, Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Griekenland, Polen, Portugal, Zweden, Spanje, Tsjechië en Hongarije.

Het concept

De Camping.info Award is één van de meest gewilde prijzen in de Europese campingbranche. In 2016 is camping.info meer dan 13 miljoen keer gezocht op camping. Het platform is dus veruit de meest bezochte campingwebsite in het Duitstalig spraakgebied. Het portaal met z’n 24 taalversies is eveneens in veel andere Europese landen bekend. De tevredenheid van 58.139 kampeerders is de basis voor de Camping.info Award. Gezamenlijk schreven zij 112.591 beoordelingen op camping.info. In de ranking worden uitsluitend de beoordelingen van gasten opgenomen. “De camping.info Award is een echte publieksprijs, het gaat uitsluitend om de tevredenheid van klanten”, legt Erwin Oberascher, de oprichter en directeur van Camping.info uit. “Daardoor maken ook kleine en onbekende campings een goede kans in de Top 100 van Europa, om zoals gouden tip ontdekt te kunnen worden. Oberascher is met name trots op de eigen ontwikkelde berekeningsformule, die zich vooral richt op de betrouwbaarheid van de beoordelaar, waardoor manipulatie wordt voorkomen.

Op deze manier werd de ranking samengesteld

Geen “vriendjespolitiek” geen jury en geen onterechte beoordelingen!

De hoogst geplaatsten na het berekende product van..

  • Gemiddelde algemene indruk
  • Gemiddelde algemene indruk volgens vertrouwensfactor van de gast
  • Gemiddelde algemene indruk volgens actualiteit
  • Vierde wortel van aantal beoordelingen

De vierde wortel wordt getrokken zodat de respectieve invloedwaarde t.o.v. de anderen wordt verkleind. Zo is er bijvoorbeeld een relatief groot verschil of een camping 50 of 100 beoordelingen heeft, maar is het niet van het grootste belang of een onderneming 400 of 500 beoordelingen heeft. De vierde wortel “sleept” het effect op deze wijze naar boven af. Om in de ranking te raken, moet een camping minstens door meer dan 25 gasten zijn beoordeeld.

Ranking van plaatsen met de hoogste mate aan tevreden gasten

U vindt de campings met alle gegevens ook op de webpagina van camping.info. U hoeft  alleen het criterium “Camping.info Award 2017”te kiezen

de ranking tot 100 en de 10 extra

Nieuwsoverzicht