9 January, 2018
Camping.info AWARDS de ranglijst met de 100 populairste campings in Europa met veel klimmers en nieuwkomers

141.713 beoordelingen van ongeveer 65.000 gasten.

Dat is de basis waarop de Camping.Info Award 2018 werd berekend volgens de beproefde formule. Het resultaat is de 100 beste campings in Europa volgens de beoordelingen van de bezoekers op Camping.Info. De prijs die jaarlijkse wordt uitgereikt door de online campinggids www.camping.info is een pure publieksprijs, dus er is geen jury en geen discretionaire beslissingen. Alleen de beoordelingen van gasten tellen!

Naast enkele campings die hun plaatsing in het voorgaande jaar konden verdedigen, waren er ook tal van veranderingen in de ranglijst. Net als vorig jaar wist Grubhof uit Oostenrijk de eerste plaats te behalen.

Plaatsingen Nederlandse campings

Plaats 32: camping Vreehorst, Winterwijk

Plaats 47: Recreatiepark TerSpegelt, Eersel

Plaats 61: Camping Julianahoeve, Renesse

Plaats 72: Strandpark De Zeeuwse Kust, Renesse

Plaats 96: Strandcamping Groede, Groed

Het concept

De Camping.Info Award is een van de meest begeerde onderscheidingen in de branche. Op www.camping.info werd vorig jaar meer dan 14 miljoen keer op campings gezocht. Het platform is verreweg de meest bezochte campinggids in Duitstalige landen. De portal is oproepbaar in 27 taalversies en bekend in veel Europese landen.

Het grote succes van de prijs heeft mogelijk iets te maken met de transparantie. Er zijn er geen “Black box”. Alle onderliggende ratings, formule en al hun factoren zijn publiekelijk beschikbaar. Precies zoals in voorgaande jaren, is niet alleen de gemiddelde waardering van de gasten op de ranglijst, maar er is een weging volgens de tijdigheid van de beoordelingen, op basis van hun aantal en vooral de geloofwaardigheid van de beoordelaar. Hoe meer beoordelingen/reviews een kampeerder heeft ingestuurd hoe nuttiger de beoordelingen worden beoordeeld door andere gebruikers, hoe meer hij het profiel van zichzelf geeft, hoe meer foto’s hij heeft geüpload, enz. des te meer betrouwbaarder, de recensent van Camping.Info zal zijn. Deze  betrouwbaarheid wordt naast elke beoordeling aangegeven door smileys (1-5).

De reglementen en de onderliggende volledig transparante formule zijn te vinden onder

www.camping.info/award in detail worden gelezen.

Over Camping.Info:

www.camping.info is in 2007 online gegaan en is de meest bezochte campinggids in het Duits taalgebied (meer dan 14 miljoen bezoeken in 2017). 23.000 campings in Europa zijn geregistreerd in de campinggids. Ongeveer 65.000 campinggasten helpen met de, Campings beoordelen. Camping.Info wordt gepubliceerd in 27 talen en is bijvoorbeeld van toepassing in Polen en de Tsjechische Republiek als nr. 1 op het gebied van kampeervakantieplanning.

 

Voor de volledige lijst van de 100 campings + nog 10

Nieuwsoverzicht