14 January, 2018
Oostappen Groep Vakantieparken heeft Vakantiepark Riviera Beach in Biddinghuizen en Vakantiepark Zilverstrand in het Belgische Mol verkocht aan EuroParcs. Met EuroParcs is er een geschikte kandidaat gevonden voor de verdere exploitatie van deze twee vakantieparken.

Asten, 12 januari 2018 

Met de verkoop van de twee parken start Oostappen Groep Vakantieparken een samenwerking met EuroParcs en zorgt het voor continuïteit in de ontwikkeling van Oostappen Groep Vakantieparken. Peter Gillis, directeur en enig aandeelhouder kwam in gesprek met EuroParcs en kwam tot de conclusie dat de familiebedrijven goed op elkaar aansluiten. Peter Gillis en de directie en eigenaren van EuroParcs Wim Vos, Wim Vos jr. en Wouter Vos hebben een gedeelde passie voor recreatie. Verder is er een duidelijke toekomstvisie en sluiten beide bedrijven een intensieve samenwerking in de toekomt niet uit. EuroParcs zal de medewerkers van Riviera Beach en Zilverstrand overnemen, waardoor de werkgelegenheid blijft gegarandeerd.

Vakantiepark Riviera Beach ligt op een A-locatie en omhelst ruim 65 hectare, met op dit moment zo’n 1700 plaatsen, waaronder toeristische kampeerplaatsen, jaarplaatsen en verhuuraccommodaties. Het park ligt direct aan het Veluwemeer en beschikt over een ruime kilometer privéstrand. Daarnaast is er een jachthaven met 400 ligplaatsen en zijn er diverse voorzieningen, waaronder een overdekt zwembad, binnenspeeltuinen en verschillende horecagelegenheden. Vakantiepark Zilverstrand gelegen in het Belgische Mol omvat 65 hectare met ruim 900 plaatsen, waaronder toeristische kampeerplaatsen, jaarplaatsen, verhuuraccommodaties en bungalows. Daarnaast is er een centrumgebouw met zwemparadijs, indoorspeeltuin, horeca-plaza en diverse extra faciliteiten. Op het park ligt een strandbad met eigen zandstrand en een aantal natuur –en visvijvers.

EuroParcs is een dynamische organisatie en beschikt na deze overname over 13 resorts in Nederland, één resort in België en één resort in Bonaire. EuroParcs is ook specialist in de verkoop van kwalitatieve vakantiewoningen. Ook op deze twee nieuwe aanwinsten gaan zij aan de slag met de verkoop van dit type vakantiewoningen, maar ook alle jaargasten, seizoengasten en kampeerders blijven van harte welkom.

Oostappen Groep Vakantieparken blijft met 10 vakantieparken in Nederland en België een toonaangevend bedrijf in de recreatiebranche. Oostappen Groep Vakantieparken gaat met de 10 vakantieparken bouwen aan een optimale vakantiebeleving voor de gasten in de komende jaren. Veel sfeer en beleving en de gasten zullen worden verrast.

Peter Gillis: “Met deze verkoop doe ik goede zaken en houd ik een perfect en gevarieerd aanbod van top-bestemmingen voor betaalbare vakanties dichtbij. We blijven investeren in onze locaties en gaan nog heel veel gasten een fijne vakantie bezorgen de komende jaren. Ik heb een uitstekende relatie met de familie Vos en beschouw de verkoop ook als een partnership. Er zal worden samengewerkt met alleen maar ingrediënten voor succes. Het voelt echt goed en een verdere samenwerking in de toekomst behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden”

De Oostappen Groep Vakantieparken heeft de parken met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 verkocht. Alle gasten zullen op de hoogte worden gesteld en kunnen gewoon hun vakantie vieren.

Nieuwsoverzicht